Ένας κομψός γάμος σε ιδιωτική βίλα στη Μύκονο

Γάμος αρχαιοελληνικού στυλ για την Katie και τον Ben

Ένας γάμος είναι μία από τι πιο ιερές, ιδιαίτερες και οικείες στιγμές στη ζωή ενός ζευγαριού, και γι’ αυτό το λόγο η δημιουργία τα ιδανικής σύνθεσης με βάση τις επιλογές τους είναι η πρώτη και κύρια σημασία. Πρέπει να διαλέξεις το σωστό μέρος και η Ελλάδα είναι ο ιδανικός προορισμός για έναν ονειρικό γάμο. Σε αυτή τη περίπτωση, η Katie και ο Ben, ένα υπέροχο ζευγάρι από το Ηνωμένο Βασίλειο, ήθελαν έναν γάμο στην Μύκονο και διάλεξαν την Diamond Events να τον οργανώσει, σε ένα ιδιωτικό συγκρότημα κτιρίων στο νησί. Το παραδοσιακό δέντρο της ελιάς, ένα σύμβολο ενότητας από τα αρχαία χρόνια, το διαχρονικό λευκό και απλό στυλ των Κυκλάδων και φυσικά η γραφική θέα και ατμόσφαιρα του νησιού, που ολοκλήρωσαν όλο το αποτέλεσμα, μπορούν να περιγραφούν με δυο λέξεις: «Σικάτο και απλό».

Η διακόσμηση της ιδιωτικής βίλας

Η τελετή του γάμου καθώς και το τραπέζι που ακολούθησε, έγιναν στην ίδια ιδιωτική βίλα δίπλα στην οποία υπήρχε η θέα ενός ελικοδρομίου. Η τεράστια ελιά, χαρακτηριστικό σύμβολο που θύμιζε αρχαία Ελλάδα, δέσποζε στη μέση και ήταν διακοσμημένη με λευκά υφάσματα και φανάρια, ενώ από τα κλαδιά της κρέμονταν ονειροπαγίδες. Ο διάδρομος στον οποίο περπάτησε η νύφη ήταν παντού διακοσμημένος με φανάρια πάνω στα οποία υπήρχαν μπουκέτα λευκών λουλουδιών και κλαδιά ελιάς, κάτι που μαρτυρούσε αγνότητα και απλότητα.

Η ανθοδέσμη που κρατούσε η νύφη αποτελούταν από λευκές φυσικές πεόνιες. Στον χώρο υπήρχε ένα ξύλινο gazebo του οποίου η διακόσμηση ήταν σε πλήρη αρμονία με το στυλ του γάμου. Το κάθε τραπέζι ξεχωριστά είχε το δικό του όνομα εμπνευσμένο από τους Θεούς του Ολύμπου. Η σύνθεση των τραπεζιών αποτελούταν από φυσικά λευκά λουλούδια, κεριά, καθώς και από φύλλα και κλαδιά ελιάς.

Οι λευκές Tifannys καρέκλες πλαισίωναν τα τραπέζια, ενώ την εντύπωση έκλεψαν οι ειδικά διακοσμημένες καρέκλες του ζευγαριού με τις προσφωνήσεις “Mr and Mrs” για τον Ben και την Katie αντίστοιχα. Η κάθε πετσέτα ήταν δεμένη με κλαδιά δεντρολίβανου ενώ δεν έλειπε το μενού τυπωμένο με λεπτομέρειες για τον κάθε καλεσμένο. Μεγάλα φωτεινά γράμματα δέσποζαν στο χώρο τονίζοντας το μπαρ ενώ υπήρχε στην είσοδο μια μεγάλη πινακίδα καλωσορίσματος με τα ονόματα του ζευγαριού πάνω.

Η ξεχωριστή μπομπονιέρα

Την εντύπωση έκλεψε η ιδιαίτερη μπομπονιέρα που επέλεξε το ζευγάρι. Μπομπονιέρα με δύο ξεχωριστές γεύσεις λικέρ οι οποίες συμβόλιζαν την νύφη και τον γαμπρό αντίστοιχα. Ένας συνδυασμός λιμοντσέλου και μαστίχας. Σκοπός ολόκληρου του γάμου ήταν να ακολουθήσει μια λιτή κατεύθυνση που θα έδινε το στυλ αρχαίας Ελλάδας.

Ceremony decoration in Mykonos GreeceDesigner: Anna-Maria Rogdaki
Photographer: Katerina Thanou
Set-Up Photographer: Stathis Chalkidis
Videography: The Laser Cow
Location: Mykonos, Greece

  • English